Annonce

Motorvej halverer støjen på Jyllingevej
NY-aabning-motorring3_14_15.jpg
Trafikminister Henrik Dam Kristensen lod saksen ligge, da han før jul indviede første etape af Frederikssundsmotorvejen. Foto: Brian Poulsen
Motorvej Transportminister Henrik Dam Kristensen indviede før jul første etape af Frederikssundmotorvejen. Bilister kan nu køre direkte mellem Motorring 3 og Motorring 4, hvilket forventes at halvere mængden af trafik på Jyllingevej.

Første etape af Frederikssundmotorvejen skulle oprindeligt først være indviet engang i 2013, men selvom motorvejsprojektet har været ramt af nogle hårde vintre og våde somre, så kunne bilisterne allerede fra søndag den 18. december køre på motorvej i begge retninger direkte mellem Motorring 3 og Motorring 4.
Den tidlige julegave til trafikanterne blev fejret med æbleskiver, gløgg og varm kakao. Vejdirektoratet havde inviteret til en slentretur på den nye asfalt, inden bilisterne overtager den.
100 nissehueklædte børn fra Ejbyskolen sang julesange for de fremmødte, inden direktøren for Vejdirektoratet, elevrådsformanden fra Nordvangskolen og transportminister Henrik Dam Kristensen på skift gav motorvejen et par bevingede ord med på vejen.
Direktøren for Vejdirektoratet, Per Jacobsen, glædede sig over den tidligere julegave, og sagde bl.a., at det nu bliver nemmere at være dansker. I åbningstalen forsikrede han også, at indvielsen af første etape af Frederikssundmotorvejen, vil betyde en reducering af biler på Jyllingevej på 50 procent.

Bedre for miljøet
Borgmester Erik Nielsen var også tilstede ved indvielsen og sammen med andre omegnsborgmestre dannede han en ring, og sendte dermed et klart signal til transportminister og partifælde  Henrik Dam Kristensen om, at man står sammen på Vestegnen i diskussionen om en betalingsring.
Den symbolske handling stjal dog ikke fokus fra den trafikale indvielse og Erik Nielsen glædede sig således også over, at mængden af trafik på Jyllingevej nu bliver halveret.
“Det er rigtig positivt at man ikke bringer bilerne ned på Jyllingevej. Nu kan man køre fra den ene motorvej til den anden. Det er positivt at den nye motorringvej blev lagt ved siden af Jyllingevej,” forklarede borgmesteren, inden han kom ind på den miljømæssige gevinst.
“Før har vi haft meget tomgangstrafik på Jyllinge- vej, men det undgår vi i stor stil, når der fremover bliver færre bliver på Jyllingevej. Det betyder mindre forurening og det er til gavn for miljøet,” lød det fra borgmester Erik Nielsen fra indvielsen af første etape af Frederikssundsmotorvejen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top