Annonce

Kontingentfrie klubber til unge er en stor succes
pigerummet-milestedets-ungd.jpg
Kontingentfrie ungdomsklubber har fået flere unge til at benytte sig af det gode tilbud. Ungdomsklubberne har således oplevet en stigning i antallet af unge på 23 procent i ugerne 37 og 38 i 2011 sammenlignet med tilsvarende uger fra sidste år. Foto: Arkiv
Ungdomsklubber Ordningen med at gøre ungdomsklubberne kontingentfrie har vist sig at være en succes. Ungdomsklubberne har således oplevet en stigning i antallet af unge på 23 procent i ugerne 37 og 38 i 2011 sammenlignet med tilsvarende uger fra sidste år.

Kommunalbestyrelsen vedtog i foråret, at ungdomsklubberne i Rødovre skulle være kontingentfrie med virkning fra 1. august. Kommunen har efterfølgende lavet en fremmødestatistik i ungdomsklubberne for at finde ud af, om deres tilbud nu også lokkede flere unge i klubberne.
Resultaterne er nu kommet og tallene viser med al tydelighed, at de unge har taget imod Rødovre Kommunes generøse tilbud med kyshånd.
Når ugerne 37 og 38 i 2011 sammenlignes med de tilsvarende uger året før, er stigningen på 23 procent.
“Dette tal indeholder endda en tilbagegang på 22 pct. i Vestvoldens Ungdomsklub, som er en knallertbane, der i store perioder ikke har kunnet bruges på grund af store regnmængder. Hvis Vestvoldens Ungdomsklub trækkes ud af tallene, er stigningen på hele 31 procent,” forklarer formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Østergaard Lunde Hansen (A).
Får fat i nye unge. Flemming Østergaard Lunde Hansen håber samtidig, at kontingentfritagelsen kan få unge mennesker som normalt ikke ville gå i klub, til at benytte tilbuddene.
“Et forsøg i Milestedets Ungdomshus i 2008 og 2009 viste, at det via kontingentfritagelse var muligt at opfange en gruppe af marginaliserede unge, som ikke ville være kommet i ungdomshuset, hvis der skulle betales kontingent. Desuden lykkedes det af få en forøget tilgang af unge med anden etnisk baggrund end dansk. Disse erfaringer var en del af grundlaget for at gøre klubberne gratis for de unge.

Kun klubberne
Kontingentfritagelsen er kun tiltænkt ungdomsklubberne og Rødovre Kommune har således ingen planer om, at udvide kontingentfritagelsen til andre af kommunens fritidstilbud som f.eks. Rødovre Byggelegeplads.

Annonce

“Det vil simpelthen være for dyrt,” lyder det fra udvalgsformanden.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top