Annonce

Koncert i London blev startskud til vinhandel
NY-WEB_handy_vine.jpg
Handy Vine har slået dørene op på Nyholms Allé Foto: Red.
Vild med vin Hans Petersen er bosat på Orø og Nils Dyvad i Gevninge. Det har imidlertid ikke stoppet dem fra at åbne en vinhandel på Nyholms Allé.

Hans Petersen og Nils Dyvad kender hinanden fra ‘gamle’ dage. De er tidligere arbejdskollegaer og nuværende partnere i den nyåbnede vinhandel ‘Handy Vine’ på Nyholms Allé.
Interessen for vin har de altid haft og efter en tur til London, besluttede sig for at gøre interessen for vin til deres levebrød.
“Vi havde talt om at starte noget op, men projektet blev først rigtig skubbet i gang, da vi skulle til London og høre en koncert med brasilianske Maria Rita. Vi var der kun for at høre musik, men vi fandt helt tilfældigt ud af, at der den weekend var stor vinfestival i London,” beretter Hans Petersen.
De to venner besluttede sig for at forlænge opholdet i London, og gå på opdagelse i vine fra hele verden.
“Vi smagte alt lige fra indiske og tyrkiske vine,”  forklarer Nils Dyvad og fortsætter:
“Vi fandt til sidst to spændende Macon hvidvine, som vi mente ville passe godt til det danske marked. vi købte et parti og så var vi i gang,” husker Nils Dyvad.

Store ambitioner
Det første parti vine var nu bestilt og siden er det gået slag i slag. Først åbnede de en vinhandel i Kirke Hyllinge, men kundepotentialet var ikke stort nok i den lille sjællandske by og derfor har de to vinentusiaster nu valgt at slå sig ned på Vestegnen i lokaler på Nyholms Allé.
“Rødovre passer perfekt til os. Vi er tæt på vores kunder i København og samtidig er vi kommet til en by med liv og en langt større kundemasse,” siger Hans Petersen.
    
Små vingårde
Hans Petersen og Nils Dyvad har kun vin på hylderne, som de selv sætter stor pris på. Hans Petersen indrømmer, at det både kan være en fordel og en ulempe. Der bliver brugt meget tid på at finde de helt rigtige vine, og for ‘Handy Vine’ har det resulteret i nogle meget tætte relationer med små vinbønder i Frankrig.
“Chateau Turcan er et lille sted, som aldrig har eksporteret vin før. Før i tiden foregik salget fra stalddøren, men vi har et tæt forhold til dem og vi er nu den ene af to importører i Danmark,” siger Nils Dyvad.
Handy Vine har åbnet nu på søndag fra kl. 12.00 til 14.00 i lokalerne på Nyholms Allé 30. Her kan man se nærmere på det håndplukkede vinudvalg og måske smage nærmere på den sjældne Turcan vin.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top