Annonce

En landsby i byen
NY-WEB-1_indvielse-roedovre.jpg
Sjældent har så mange borgere mødt op til en indvielse, som da Rødovre Landsby og Heerup Plads i torsdags officielt blev taget i brug efter en omfattende renovering. Foto: Brian Poulsen
indvielse Landsbyidyl og æbleskiver blev torsdag eftermiddag serveret for mere end 150 gæster, som var mødt frem for at indvie Heerup Plads og renoveringen af Rødovre Landsby.

“I tidernes morgen rev man al det gamle ned her i Rødovre for at gøre plads til alle de nye tilflyttere fra København. Heldigvis blev der noget tilbage. Rødovregaard, kirken, skolen, det gule palæ og forsamlingshuset er en del af det vi i dag kalder for Rødovre Landsby. Med renoveringen af området og med den flotte nye allé ned til gården og den nye Heerup Plads ,skaber vi den sammenhæng det fortjener.” Omtrent på den måde begrundede Rødovres borgmester Erik Nielsen (A) torsdag eftermiddag hvorfor Rødovre Kommune har brugt 7,3 millioner kroner på at rive de gamle nyttehaver ned, rette kirkesvinget ud og opføre en ny plads til ære for kunstneren Henry Heerup.
Med projektet har Rødovre igen fået en landsby, og nærmest symbolsk danser Pensionistforeningen rundt inde i Ko-staldens varme, mens borgmesteren takkede de mange, der har deltaget i realiseringen af den gamle drøm.
Ude i kulden var de mere end 150 fremmødte borgere med til at råbe højt hurra på og for Heerup Plads. Henry Heerup skabte i næsten 50 år sine mange farverige og genkendelige malerier og stenskulpturer i Rødovre. I 1946 indrettede han udendørs atelier og galleri på Kamstrupvej i Rødovre, som var den folkekære kunstners ‘arbejdsplads’ frem til hans død i 1993.

Annonce

Heerup Plads
I dag vogter en af Heerups kære skulpturer symbolsk over pladsen, der bærer hans navn. Heerups højeste skulptur er nemlig placeret på Heerup Plads foran museet. Skulpturen er en seks meter høj totempæl, der forestiller en solgul kvinde, der står på skuldrene af en indianerhøvding. Heerup har hugget totempælen ud af en massiv fyrrebjælke, som oprindelig var en del af et nu nedlagt baghus i Nyhavn 11. Skulpturen er så høj, at den formentlig får sin egen officielle indvielse den 6. januar.
“Henry Heerup var lidt af en institution i Rødovre. Mange borgere husker ham stadig. Han havde sin arbejdsplads her og var en naturlig del af bybilledet. Det er derfor passende, at Heerup nu har fået sin egen plads her i Rødovre – og hvad er mere naturligt, end at pladsen kommer til at ligge lige foran Heerup Museum”, siger Erik Nielsen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top