Dømt til døden for tredobbelt børnemord
historie “Døden ved halshugning, og hovedet sat på en pæl.” Sådan lød dommen for et af Danmarks mest uhyggelige børnemord. I overmorgen er det 150 år siden, at Ane Christine blev henrettet for at have druknet sine tre børn.

For 150 år siden blev Ane Christine Andersdatter dømt til døden ved halshugning på en mark i Rødovre, ikke så langt fra det nuværende Damhustivoli. Hun blev kendt som sin tids mest koldblodige morder, og der skulle en beslutning fra selveste kongen til at omstøde hendes dom, så hendes hoved ikke som først besluttet, skulle sættes til offentligt skue på en spids pæl, men kun skulle hugges af med en økse.
Rødovre Lokalhistoriske Forening har i mange år fulgt Henry Hansens arbejde med at samle historien om barnemorderen, der blev henrettet den 21. december 1861. Til sommer forventer foreningen at udgive en lille bog om sagen og uddele den som årets publikation til medlemmerne sidst i det kommende år.
150 års ventetid er måske lige længe nok for læserne at vente, så her bringer vi et kort uddrag af Henry Hansens historie om den sidste kvinde i Danmark, der blev henrettet.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top