Annonce

Byens mindste sang julen ind
NY_roedovre_kirke-3.jpg
Foto: Red.
jul i børnehøjde De er for små til at gå Luciaoptog, men store nok til at lære om julen. Rødovre Kirke inviterede før jul til julegudstjeneste for byens dagplejebørn.

Små børns pludren, gråd og til tider høje energiniveau er ofte en uheldig cocktail i forbindelse med kirkelige handlinger. Hvem har ikke været til et bryllup eller en konfirmation, hvor et forældrepars desperate kamp for at få deres barn til at falde til ro, stjal fokus fra hovedpersonerne ved alteret.
Der var imidlertid ingen der tyssede på byens dagplejebørn, da de før jul indtog Rødovre Kirke sammen med deres dagplejere.
Julegudstjenesterne for de mindste børn er efterhånden blevet en tradition i Rødovre Kirke. Sognepræst Helle Theill Jensen viste børnene, hvordan man ifører sig en præstekjole og sammen med sognemedhjælper Ida Bugge fremførte de efterfølgende en meget visionær og børnevenlig udgave af Juleevangeliet.

Annonce

Fortrolighed
 Om børnene forstod handlingen skal være usagt, men ifølge Helle Theill Jensen fik de en god oplevelse med kirken.
“De har forhåbentlig fået en god og fortrolig oplevelse med kirken,” forklarede hun, inden Ida Bugge supplerede.
“Det er svært at følge med i handlingen, når man ikke er ret gammel. Derfor er der meget fokus på det sanselige. Vi synger gode julesange og forsøger at gøre det meget visionært og enkelt for børnene,” forklarede hun.

Sæbebobler
Under fremførelsen af Juleevangeliet blev børnene introduceret for guld, røgelse og myrra skær. Det var dog en helt fjerde gave til jesusbarnet, som vakte størst begejstring. Sognepræst Helle Theill Jensen fandt en lille flaske sæbebobler fra krybben og pludselig var der trængsel for at få lov til at puste bobler.
Julehyggen fortsatte efterfølgende i sognehuset, hvor selveste julemanden aflagde børnene et besøg.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top