Annonce

Superkeeper standser tyrene
Ishockey Kulissen var fantastisk, da Rødovre lørdag aften aflagde naboerne fra Herlev et besøg. Kampen var tæt hele vejen, men det var hjemmeholdet som kunne sejre med 3-1 – sidste scoring i tomt net. Herlev-målmand Joel Martin stod en pragtkamp, mens Rødovre misbrugte store muligheder i powerplay.

Herlev Eagles – Rødovre Mighty Bulls 3-1
(1-1, 1-0, 1-0)
07:50 1-0 Tomas Sinisalo (Duus, Storm) pp1
13:57 1-1 Michael Smidt (Karvinen, Pærregaard)
29:23 2-1 Nicholas Phillips (Sinisalo, Duus) pp1
59:22 3-1 Frederik Storm pk1
Udv.: HE 5×2, RMB 8×2 + 1×10 (Ruelykke)
Skud: 32-28 (14-10, 9-5, 9-13)
Tilskuere: 1.072

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Dahm
1. Tobias Ruelykke – Mike Rådde. Jannik Karvinen – Mike Berry – Michael Smidt
2. Emil Bigler – Morten Allesøe. Andy Contois – Rasmus Astrup – Mathias Bau
3. Søren Pærregaard – Tobias Hansen. Mike Daugulis – Mikael Christensen – Adrian Ekström
4. Sebastian Bergholt. Patrick Rasmussen – Mikkel Nielsen – Ulrich Linnet

Annonce

Rødovre var uden Jesper Malle. Kampens hoveddommere var Rasmus Toppel og Jacob Grumsen.

1. periode
Andy Contois fik en kæmpe chance efter et minut, men Herlev-målmand, Joel Martin, fik afværget det ellers gode forsøg.

Rødovres fjerdekæde kom i spil efter to et halvt minut og kørte hårdt på. Sebastian Dahm kom for alvor i gang, da han flot reddede et stort Herlev-forsøg efter fem minutter.

Der var tempo og intensitet fra første fløjt i dette lokalderby. Der var chancer i begge ender med en lille overvægt til hjemmeholdet.

Michael Smidt fik ti minutter for roughing efter syv minutter. Han og Kim Staal var i infight forten Rødovres mål, men det var tilsyneladende kun Rødovres kaptajn, der måtte ud. Herlev fik straks en stor chance, men Dahm fortsætter takterne fra torsdagens sejr over AaB.

Hjemmeholdet fortsatte og bragte sig også foran med 1-0 efter godt otte minutter. Det var Tomas Sinisalo, som fra distancen skød pucken ind. Dahms udsyn så ud til at være spærret i situationen.

Herlev var kommet bedst fra land, men Rødovre havde det sidste minut rykket spillet frem ad banen og forsøgte sig med hurtige kombinationer. Mathias Bau fintede lidt med backerne, men hans afslutning kunne han ikke prale af.

Søren Pærregaard fik to minutters straf for hooking efter ti et halvt minut. Rødovre gjorde livet svært for Herlev, og Mikael Christensen kom frem til en af kampens hidtil største chancer, da han i fri position sendte pucken forbi målet.

Med seks minutter til pausen udlignede Michael Smidt til 1-1 på flot forarbejde af Jannik Karvinen, der fandt kaptajnen i fri position på modsatte stolpe.

Tobias Ruelykke blev udvist i to plus ti minutter for checking to the head. Den var dog rimelig tvivlsom. Andy Contois fik næste udvisning, da han røg ud for roughing. Herlev fik fem mod tre i godt halvandet minut.

Der var skydetelt i Rødovres zone, men tyrene holdt stand og blev fire spillere. Og fem spillere med tre minutter til pausen. Herlev kunne med lidt mere held have bragt sig foran i overtalssituationen. Dahm storspiller videre.

Rødovre sluttede perioden godt af med et tungt pres på Herlev mål, men stillingen holdt, og det var 1-1 ved første pause.

2. periode
Mathias Bau fandt en fri Andy Contois foran mål, men amerikanerens afslutning blev flot blokeret af Joel Martin.

Herlevs Sebastian Laursen blev udvist i to minutter for en knætackling. Rødovre var langt fra overbevisende i overtal. Der manglede ideer og bedre pasninger. Jannik Karvinen fik to minutter for holding med 20 sekunder igen af Herlevs udvisning.

Rødovre fik kæmpet pucken ud i flere omgange til stor begejstring for de mange fremmødte Rødovre-tilskuere. Der var i øvrigt godt fyldt på lægterne til aftenens lokalopgør.

Mike Berry fik to minutters straf for interference. Dømt af Jacob Grumsen, som vist var en af de eneste, som så dén udvisning. Herlev lavede deres anden powerplay-scoring i dag, da Tomas Sinisalo kanonerede pucken ind via overlæggeren uden chance for Sebastian Dahm (senere blev scoringen tildelt Nicholas Phillips). 2-1 efter halvdelen af kampen. Og Sinisalo var oppe på to mål i kampen.

En Herlev-spiller blev udvist med ni minutter igen. I samme tid fik Rødovre en straf for at være for mange spillere på banen. En lidt uheldig forseelse af Rødovre, som burde have undgået situationen. Rødovre var bedst i fire mod fire, og Jannik Karvinen havde det mest nærgående forsøg, men pucken sneg sig forbi stolpen.

Kim Staal legede lidt kispus med Rødovre-spillerne, da han cirklede rundt med pucken i hele angrebszonen.

Der var lidt løse markeringer, da Herlev kom i en kontra, men Mike Rådde fik noget at distrahere modstanderen tilstrækkeligt inden hans afslutning.

Spillet bølgede frem og tilbage i de sidste minutter af perioden. Mike Daugulis fik en udvisning for charging med 34 sekunder til pausen. Holdene kunne gå til pause med stillingen 2-1. En lige perioder, hvor der var store chancer til begge hold.

3. periode
Rødovre startede perioden i undertal, og Herlev havde et par store chancer, men kvaliteten i afslutninger var ikke godt nok.

Herlevs Kim Johansson blev udvist i to minutter for hooking efter næsten to minutter. Det var en blandet fornøjelse, det Rødovre foretog sig i powerplay.

Tobias Hansen blev tacklet voldsomt i det ene hjørne, men dommerne dømte overraskende ingen udvisning på Herlev-spilleren. Mike Berry fik en god mulighed, og Joel Martin blokerede.

Rødovre var i overvejende puckbesiddelse i denne fase af kampen, og holdet jagtede naturligvis også det udlignende mål. Michael Smidt havde en udmærket afslutning, men skuddet blev suverænt grebet af Herlev-målmanden.

Andy Contois fik periodens største chance, mens flade afslutning blev igen taget af målmanden. En sikker sidste skanse, som Herlev har i ham. Adrian Ekström havde den næste afslutning, men igen uden held for udeholdet.

Sebastian viste også klassen i den anden ende med en superredning. Efterfølgende mistede Dahm sin hjelm, og spillet blev afblæst for en stund. Herlev fik etableret sig i nogle minutter i Rødovres zone. Der var en række fejl, og måske det var et tegn på træthed hos spillerne.

Herlevs Jeppe Henriksen fik to minutter for interference, og det var en gave til Rødovre. Henriksen rystede også uforstående på hovedet. Igen var det et ustruktureret og forvirret powerplay fra Rødovres stok. Herlev blev fuldtallige med seks minutter igen.

Jannik Karvinen var tæt på med tre minutter tilbage, men topscorens afslutning blev reddet af Joel Martin.

Sebastian Dahm blev taget ud med halvandet minut igen. Nu var det sidste chance, hvis kampen skulle i overtid. Med 1:23 igen tog Rødovre en timeout.

Rødovre fik forøget deres chancer, da Herlevs Mads Aagaard fik to minutters straf for interference. Der resterede 52 sekunder.

Men lyset blev endegyldigt slukket for Rødovre, da Frederik Storm fra egen zone sendte pucken ned i det tomme mål med 38 sekunder igen. 3-1 og der var stor glæde i Herlev-lejren.

Kampen sluttede og Rødovre-spillerne måtte med nedadbøjede hoveder sande, at Herlev vandt for første gang i sæsonen i et opgør mellem de to rivaler. Kampen var en blandet fornøjelse med perioder til begge hold og store redninger fra begge målmand. Joel Martin er og bliver en superkeeper for ørnene.

Rødovre formåede ikke at udnytte hele fem powerplay-situationer, mens hjemmeholdet satte to scoringer i overtal i deres berygtede ’Ørneborgen’. Publikum ved medlevende og syngende igennem hele kampen – Herlev såvel som Rødovre-tilhængerne. En fantastisk kulisse.

Nu får spillerne seks dages pause, inden Copenhagen Hockey kommer på besøg i Arenaen på fredag.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top