Annonce

Køge rykkede fra RH
RH_herrer-koege_16_201111_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Håndbold En god start på anden halvleg fra HK Køge blev for meget for Rødovre Håndbolds bedste herrehold, der ellers påbegyndte et flot comeback, men løb tør for kræfter og måtte overgive sig med cifrene 25-20 i Køges favør.

Rødovre Håndbold – HK Køge: 20-25(10-12)

Rødovres målscorer: Jacob Bønnelykke 4, Martin Rasmussen 4, Nicklas Mittet 4, Jonas Rikardo 2, Jonas Orby 2, Lasse Teis Rasmussen 2, Anders Mark 1, Lasse Johansen 1.

Annonce

Keepere: Thorkild Andersen(Redninger:7/25=28%), Michael Tegner(Redninger:3/10=30%)

Kampen blev forsinket af HK Køge, der først under opvarmningen opdagede, at deres hvide hjemmebane trøje matchede Rødovres ditto. Det betød trøjeskift for markspillerne, mens målmanden fuldførte kampen i en sweater.

Trøjeskiftet hæmmede dog ikke HK Køge, der fra start lagde sig i front med bevægeligt angrebsspil, der resulterede i gode indspil til stregen eller masser plads til gennembrud.

Rødovres bedste offensive kort fra start var straffeskytten Martin Rasmussen, der dog fik begrænsede muligheder fra straffefeltet. Derfor kunne HK Køge hurtigt bringe sig fire mål foran.

Rødovres offensiv var hæmmet af dårlig kvalitet i afleveringerne og mangel på held i afslutningerne, der ofte teste trækværket. Jacob Bønnelykke fandt dog recepten på et par mål ved fysisk at bryde i gennem Køges forsvar.

Der var dog lidt langt mellem målene for Rødovre, der havde problemer med at sætte skytterne i scene og finde stregen. Det blev derfor ofte fra fløjen eller ved gennembrud, at Rødovre fik mål. Og netop de ting fik Rødovre tilbage i kampen fra 6-10 til 10-12 ved pausen.

Med momentum i ryggen gik Rødovre til pause, men da holdene kom ud, havde Rødovre efterladt alt det skarpe krudt i omklædningen. Køges forsvar var helt klar fra start og krydret med en effektiv kontrafase kom udeholdet foran med 11-18.

Nicklas Mittet fik med to scoringer i træk sat lidt liv i Rødovre-kludene, men en udvisning til Lasse Teis Rasmussen satte comebacket på standby i 2 minutter. Fuldtallige igen startede Rødovre stille og roligt at æde Køge føringen.

Forsvaret holdt udeholdet på 1 mål over små 10 minutter, mens de selv fik åbnet Køges forsvar, og derfor kunne Nicklas Mittet score på straffe til 19-21, og symbolsk rundende han Rødovres comeback af på samme måde, som han startede det.

Herfra tog trætheden over for Rødovre, der ved 19-22 missede to kontrafaser og efterfølgende lukkede 3 mål ind. Kun Lasse Teis Rasmussen formåede i slutminutter at svare igen, og Rødovre måtte derfor erkende nederlag til rækkens nummer 3.

Efter kampen var træner Henrik Daugaard ikke helt utilfreds med første halvleg:

“Nej, vi får reddet den lidt hjem til sidst. Vi holder dem også på 12,” fortalte Daugaard til RNN og forklarede de brændte chancer med dårlige skud:

“Vi skyder deres målmand rimelig dårligt. Vi trækker ikke skuddene. Jeg synes faktisk, vi producerer en masse gode chancer.”

Begge hold havde nemlig en god bunke brændte chancer i kampens indledning, hvor Køge var først til at finde en stabil offensiv rytme:

”De klarer det lidt bedre, og der går også et stykke tid, før vi defensivt får styr på dem. De ligger bedre fra land, men jeg synes vi har teten op til pausen,” mente Rødovre-træneren.

Efter pausen kom Køge klart bedst fra start. Henrik Daugaard undlader dog at komme med en lang filosofisk forklaring på, hvorfor det gik sådan:

”Det er svært at sige. Der sker det, at vi brænder skud nogle igen. Vi får nogle dumme mål imod hist og her. Så kommer vi bagud med de der 6 mål,” forklarede han og fortsatte med at fortælle, hvad Rødovre så fik fat gang i, da de startede deres comeback:

”Vi får spillet os til nogle chancer og får spillet som et hold. I den periode, der ligger foran, er det enkeltmandspræstationer, man forsøger på, og det lykkedes bare ikke. Så begynder vi med organiseret angrebsspil og får rigtig godt styr på vores 6-0,” fortalte han og medgav, at Rødovre-holdet til sidst løb lidt tør for kræfter.

Efter kampen tog Daugaard en lille privat samtale med kampens dommerpar:

”Det handlede om, at de i starten af kampen mangler at dømme nogle frikast på os. Så giver de en af deres gult kort, og bagefter gult kort sammen med 2 minutter til (Jonas) Rikardo. Lige bagfra går ’Bønne’(Jacob Bønnelykke red.) igennem og bliver reddet i trøjen bagfra uden, der bliver dømt noget. Jeg kender dommerne rimelig godt, så jeg fortæller dem det efter kampen,” forklarede Daugaard, der mente, at Køge fik fuld valuta for forsøgene på at påvirke dommeren og trække tiden:

”Det synes jeg helt bestemt, at de gør. Det havde de aftalt på forhånd, og det fik de en masse ud af. Vi blev også frustreret, når vi ikke kan nå op og få scoret de mål, vi skal,” sluttede Rødovre-træneren.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top