Kampen mod uret
Cykling CK FIX producerer for tiden mange flotte resultater i diverse løb for ungdomsryttere rundt om i landet. En af bagmændene bag mange af resultaterne er 12-årige Kristian Kaimer Eriksen.

12-årige Kristian Kaimer Eriksen fra Islev kan i disse dage se tilbage på en rigtig flot sæson som cykelrytter i den lokale klub CK Fix.

Det blev til præmieplaceringer i samtlige 24 konkurrenceløb, han stillede til start, heraf 12 placeringer på podiet. Endvidere vandt han ranglisten i U/13 for Sjælland og sidst men absolut ikke mindst så hentede han en bronzemedalje ved DM i enkeltstart.

Annonce

Og netop enkeltstart eller” kampen mod uret” er talentets favoritdisciplin, når vi taler cykling. En hård disciplin, der ikke bliver nemmere, hvis man vil leve til et par af sine forbilleder, den tidligere CK Fix-rytter Rasmus Quade og ikonet over dem alle, Fabian Cancellara fra Schweiz.

Der stod ellers ikke cykelrytter på ryggen af den unge mand, da han i foråret 2008 for første gang satte sig op på en motionscykel. Det skete i forbindelse med den årlige temauge i ”Spiloppen”, den ene af to sfo`er på Islev skole. En årvågen pædagog mente, at hun kunne se nogle cykelkvaliteter hos Kristian og foreslog derfor, at han fik afprøvet sine evner i den lokale cykelklub.

Kristian Kaimer Eriksen lod sig efter nogen tid overtale til en prøvetur i CK Fix i august 2008. Prøveturen blev vel overstået og efter et stykke tid var Kristian overbevist om at cykling var hans sport. Nye kammerater, masser af frisk luft, hård træning og udsigt til en masse cykeludstyr var lige den rette cocktail for ham.

I foråret 2009 begyndte Kristian Kaimer Eriksen at køre konkurrenceløb, også kaldet licensløb. Al begyndelse er svær og resultatmæssigt var der langt mellem højdepunkterne i starten. Stædighed, træningsflid, støtte fra forældrene, gode trænere og et godt cykelmiljø i klubben, gør til gengæld nu, at Kristian så kan se tilbage på landevejssæsonen 2011 men en vis stolthed.

Nu er sommersæsonen slut for den håbefulde unge cykelrytter, der dog på ingen måde ligge på den lade side vinteren over.

I vinterhalvåret køres der også landevejscykling, hvis ellers ikke vejret eller andre ting kommer i vejen. Derudover skal både fitnesstræning og banecyklingen passes. Også disciplinen cykelcross har fanget den cykelglade drengs interesse.

Mellem alle disse aktiviteter lades der samtidig op til endnu en sæson, der forhåbentlig byder på nye spændende resultater for den unge Kristian Kaimer Eriksen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top