Annonce

Fint besøg
caroline-wozniacki_08_191111_BP.jpg
Caroline Wozniacki var forbi Rødovre Tennisklubs anlæg forleden Foto: Brian Poulsen
Tennis Med de nye indendørsfaciliteter er det lykkedes Rødovre Tennisklub at trække nogle af Wozniacki Academys arrangementer til Rødovre. I fremtiden betyder det besøg af Danmarks største tennistalenter. I lørdags betød det besøg af Caroline Wozniacki selv.

Det er ikke kun nød og elendighed i Rødovre Tennisklub for tiden. Den nye tennishal betyder – udover bedre kapacitet udenfor udendørssæson – at Rødovre i fremtiden bliver vært for Wozniacki Academy.

Hvad er Wozniacki Academy så? Rødovre Lokal Nyt spurgte Academy Manager Steffen To-Dihn:

Annonce

“Generelt set er idéen født af, at Piotr(Wozniacki red.) og familien gerne ville videregive nogle af de erfaringer, de har fra hele Carolines karriere. Især i ungdomsårene. Formålet er at unge mellem 8 og 16 år kan træne, som Caroline gjorde.”

Dette gøres så ved to sideløbende projekter:

”Vi har de her camps’, som foregår cirka en gang om måneden. Camps er 32 elever, der er der to dage fra kl. 9 til 17. Så indgår de en intensiv træningslejr. Det er en super aktivitet, hvor børnene kommer ind og prøve, hvad det vil sige at være professionel: Det er benhård træning, ” forklarer Steffen To-Dihn og fortsætter med at beskrive den anden del:

”Den anden ting vi har, det er årsmedlemsskaber. Det er 32 medlemmer, der kommer hver anden søndag og træner på mere regelmæssigt basis.”

Rundt i Danmark
Sessionerne foregår ofte med Kenneth Carlsen som træner for de deltagende, der bliver udfordret på alle tænkelige måder:

”Både fysisk, mentalt og teknisk træning. Det er utrolig svært i tennis i Danmark at få gode træningsforhold for mange spillere. Nu får spillerne glæde af Caroline og Piotrs erfaringer, og det skulle gerne gøre det nemmere for dem at udvikle sig optimalt,” fortæller To Dihn med henvisning til bl.a. hallen i Rødovre.

Rødovre er dog ikke det eneste hjemsted for Akademiet, som bl.a. også har afholdt arrangementer i Farum og Kløvermarken.

Erfaringer og brand
Omdrejningspunktet for hele projektet er Caroline Wozniacki. Dels er hendes praktiske erfaringer indholdet, men finansieringen går gennem sponsorer, der til gengæld for deres støtte får en træningsdag med Caroline Wozniacki m.fl.

”Man kunne godt have et akademi, men hovedtanken bagved er, at vi skal gøre som Caroline gjorde. Så derfor: Uden Caroline, intet akademi,” konstatere Steffen To-Dihn.

Netop et af disse sponsorarrangementer var Rødovre vært for i lørdags, hvor verdensstjernen Caroline Wozniacki sammen med Kenneth Carlsen, Davis Cup-spillere Martin Pedersen og TV-værten Jimmy Bøjgaard spillede tennis på livet løs med sponsorer.

God omtale.
At Rødovre Tennisklub bliver valgt til afholdelsen af sådan et arrangement giver meget til klubben, mener klubbens ambassadør og bestyrelsessekretær Anna Dabrowski:

”Vi får jo en del omtale, både lokalt i Rødovre, hvor vi har ret mange sportsgrene at konkurrere med, men også internt, hvor vi får en stolthed ud af det. Forhåbentlig så efterlader Caroline også den ånd hun har her på banerne,” smiler hun over verdensstjernens tilstedeværelse, inden hun notere sig, at det skam også bliver bemærket i Tennisdanmark.

Holde på talenterne
Der bliver dog ikke flere fra Rødovre Tennisklub, der bliver udvalgt til at deltage i arrangementerne, blot fordi Rødovre er vært, forklarer Dabrowski:

”Nej, for vores talenter var ret gode i forvejen. Tidligere har vi været en storklub og mange af topspillerne i dag kommer fra Rødovre. Så forhåbentlig vil det, at arrangementerne er i Rødovre gøre det nemmere at holde på dem – også på seniorsiden. Det her gør det nemlig også mere attraktivt for seniorspillere at komme til Rødovre.”

Dagens hovedperson selv spillede sammen med skiftende makkere overfor Jimmy Bøjgaard, der ligeledes havde roterende makkere. Dette resulterede i hvad der lignende en venskabelig, men konkurrencepræget rivalisering de to sportskendisser imellem.

Revanche til gode
Rødovre Lokal Nyts udsendte fik da også et kryptisk svar, da Caroline Wozniacki blev spurgt om Jimmy Bøjgaard i virkeligheden var hendes største rival:

”Det kan han i hvert fald godt lide at tro,” grinende topspilleren hen imod TV-værten, der i foregående kamp havde hentet en sejr over verdensstjernen og derfor var hurtig i replikken:

”Det ved jeg nu ikke, om jeg er. Men hun har da i hvert fald revanche til gode,” lød det med et bredt smil fra Bøjgaard, inden han gjorde klar til endnu engang at svinge ketsjer med verdens nr. 1.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top